Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Wera90 Nowicjusz
|
Wysłany: Wto Lis 08, 2022 22:49 Temat postu: Psiak a alergia |
|
|
Mamy pewien problem, a właściwie dylemat dotyczący naszego psiaka. Bardzo się drapie i to jest chyba jakaś alergia albo coś takiego. Tylko nie bardzo wiemy co to może być. Wybieramy się do vet, by się czegoś dowiedzieć, ale u naszego zawsze są kolejki, wiec chwile to potrwa. Spotkaliście się z czymś takim jak właśnie alergia i psiaka? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Lis 08, 2022 22:49 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
maciejewskaaaa Nowicjusz
|
Wysłany: Sob Lis 12, 2022 19:39 Temat postu: |
|
|
Zboża i kurczak. To takie produkty, które najbardziej uczulają psiaka. Produkty zbożowe są kompletnie nie potrzebne, wiec jak są w karmie, to można poszukać takie, których tego nie mają. Będzie lepiej dla zdrowia. Kurczak może być problemem w drapaniu. Może spróbujcie go ograniczyć. Albo jak się da to własnie wyeliminować. Są na rynku karmy, które go nie mają. W Empire są karmy bez zboża, ale i większość jest też bez kurczaka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Grana Nowicjusz
|
Wysłany: Pon Lis 14, 2022 22:35 Temat postu: |
|
|
Empire to karma hipoalergiczna, która znakomicie wpływa na poprawienie komfortu życia naszego pupila, który jest alergikiem. Jest to nasz rodzimy producent, który do produkcji karm wykorzystuje mięso z dziczyzny i jagnięciny. Ma go w składzie aż 80%. Mój pies ją uwielbia i mogę powiedzieć, że swędzenie ustępuje bo mniej się drapie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wera90 Nowicjusz
|
Wysłany: Sro Lis 16, 2022 23:14 Temat postu: |
|
|
Ok. W tej co mamy jest zboże i kurczak. Nawet nie myślałam, że to ma znaczenie. Zmiany karmy tak od razu jedna na druga można zrobić? Bo coś mi się wydaje, ze chyba nie do końca. |
|
Powrót do góry |
|
 |
maciejewskaaaa Nowicjusz
|
Wysłany: Pią Lis 18, 2022 22:08 Temat postu: |
|
|
Wera90 napisał: | Ok. W tej co mamy jest zboże i kurczak. Nawet nie myślałam, że to ma znaczenie. Zmiany karmy tak od razu jedna na druga można zrobić? Bo coś mi się wydaje, ze chyba nie do końca. |
Od razu nie. Ten proces trochę musi trwać. Dobrze jest spytać się weterynarza. Bo to trzeba robić etapami. Najpierw trochę nowej, a więcej starej, potem powiedzmy pół na pół, itd. |
|
Powrót do góry |
|
 |
hannas Nowicjusz
|
Wysłany: Czw Lis 24, 2022 15:04 Temat postu: |
|
|
Najważniejsze by to zmieniać z głową. I by karma była dostosowana do psa, wieku i stanu zdrowia. Bo to różnie bywa. Jakość najważniejsza. Cena nie gra roli, bo przecież psiak to nasza rodzina. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sizu Nowicjusz
|
Wysłany: Pon Lis 28, 2022 21:37 Temat postu: |
|
|
No niestety, na alergię nie ma rady _________________ stomatolodzy katowice |
|
Powrót do góry |
|
 |
lexa Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Gru 19, 2022 13:49 Temat postu: |
|
|
Na pewno warto też pomyśleć o suplementach diety dla piesków, aby dodatkowo wesprzeć ich zdrowie. Ja zauważyłam, że polecane są środki od firmy https://drpetcare.pl/suplementy-diety-dla-psa/ - ponoć można tam znaleźć różnorodne warianty suplementów - w zależności od tego jakie potrzeby ma piesek. Warto się im przyjrzeć. |
|
Powrót do góry |
|
 |
joannaK Nowicjusz
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2023 22:06 Temat postu: |
|
|
Fajne można zareagować samą karmą. Jak się ją dobrze dobierze do potrzeb psiaka, to wychodzi się na plus. Te najtańsze karmy nie mają nic dobrego w sobie. Nie mają często nawet prawdziwego mięsa. Często dużo jest tam tłuszczu. I innych wypełniaczy. Fajnie wypada karma od Empire. Dużo fajnych składników, sporo fajnego mięska i nie ma tam jakiś dziwnych wypełniaczy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
davie Nowicjusz
|
Wysłany: Czw Sty 12, 2023 15:49 Temat postu: |
|
|
W przypadku alergii warto skonsultować się z weterynarzem. _________________ Pomiary w autoklawach cobrabid |
|
Powrót do góry |
|
 |
joannaK Nowicjusz
|
Wysłany: Wto Sty 24, 2023 21:14 Temat postu: |
|
|
davie napisał: | W przypadku alergii warto skonsultować się z weterynarzem. |
Oczywiście. Zawsze takie podejście jest najlepsze. I warto też właśnie weterynarzowi pokazać sam skład karmy, jaki jest w użyciu. Bo niektóre karmy to nawet mięsa nie mają w składzie, tylko jakieś tłuszcze niewiadomego pochodzenia. Albo elementy odzwierzęce. Nawet do końca nie wiadomo co to jest. Empire tutaj podchodzi fajnie, bo wszystko ma rzetelnie opisane. I od razu wiadomo co jest w środku. Każda karma ma opisany skład. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Sty 24, 2023 21:14 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |